Modele de nuvele

  • 0

Modele de nuvele

– G. Boccaccio: Decameronul. – M. Cervantes: exemplare Nuvele. – Stendhal: Vanina VANINI. – Prosper Mérimée: Colomba. – Guy de Maupassant: Bulgăre de Seu. – A. Cehov: Doamna cu căţelul. – L. Pirandello: Nuvele pentru un an. în încheiere, Reiau ideea că Nuvelele regăsite pot fi un Bun început în a-L cunoaşte PE Faulkner, un Antidot la faima lui de romancier ininteligibil şi “Mare” şi, mai ales, o privire asupra unei Lumi Care a dispărut sau s-a schimbat. Mi-am luat un concediu de o săptămână ca să FAC doliul.

AM tras perdelele, încuiat ușa, deconectat telefonul portabilité și am dormit Naomi zile. În a Patras Zi a venit Lina, Colega MEA de serviciu, să mĂ scoată DIN «murătură». M-a dus la shopping, la coafor și la esteticiană. PE Drumul de Intoarcere am trecut PE la un sex-shop. Seara m-a Depus la Prag încărcată PANA în gât cu pachete. Așa și le-AM lăsat la intrare, unde au stat intacte pana la sfârșitul săptămânii. De fapt, stați să mĂ UIT. DA, stau și acum.

Nuvela Colonia de vulturi, scrisă Într-o primă variantă în 1981, a fost inspirată de Lauda dictatorului cum că România poate reprezenta un model de dezvoltare pentru tinerele Etat Independente de PE continentul Negru în Drumul Lor spre căutarea identităţii. Afirmaţia Era făcută, Cu emfază, Într-o perioadă (istorică) în Care lipsa de libertate şi teroarea au făcut ravagii soins du Într-un popor înfometat şi hăituit, Care ISI pierduse curajul şi Speranţa de a-şi recăpăta demnitatea. Umilinţa făcea atunci casă Bună cu bădărănia şi laşitatea. Aşa am imagination Voliera, ca pe un spaţiu carceral, ca pe o puşcărie. O puşcărie pentru Elite. AM rescris nuvele în Naomi rânduri PANA în 1983, Când am inclus-o în volume de proză scurtă ce avea să apară la Editura Cartea Românească în 1984. CeNzUrA dictaturii comuniste a sesizat Desigur mesajul prozelor Mele codate, le-a declarat, Vehement, “duşmănoase” şi a interzis tipărirea volumului cu publicimentul de rigoare. Cartea Era totuşi în plan, iar Cornel Popescu, redactorul-şef al editurii, i-a dat Drumul la tipar, évidente fără prozele “duşmănoase”, emblematice însă pentru scrisul meu de atunci.

Între ELE erau Colonia de vulturi, Excomunicarea reporterului şi Când înfloreşte oleandrul, denumirea ultimei nuvele urmând să fie şi titlul Cărţii. Aceste proze n-au fost tipărite niciodată în volum, de curând însă s-a Născut ideea de a le DA Drumul în Lume aşa cum au fost scrise: una câte una, pana la adunarea Lor Într-o carte. În continuare, nuvelele arată opţiclusion fermă a lui Faulkner pentru un Model social tradiţional, lipsa interesului pentru utopie şi imaginaţie, aşa cum o înţelegem curent, în fine, un echilibru conservateur Care-l apropie, în mod straniu, de absurde. Bărbaţii DIN nuvelele lui au Valori vînătoreşti şi războinice, demnitatea Lor stă în amînare, ţintire, Dar mai curînd în eşec decît în reuşită. Cred că povestirile acestea sunt povestirile celor care eşuează şi se încăpăţînează în a eşua.


Recent Post

큐 스택 예제

마크업 예제

리눅스 qt 예제

Categories

  • No categories
Leave us a message if you have any question...
Powered by
Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.